Home > Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manege > Clubs > Maandagavondclub

Maandagavondclub

De Maandagavondclub is een actieve, gemengde rijclub. De leden zijn actief binnen de vereniging.

Er wordt gereden op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur door zes tot twaalf leden onder de professionele instructie van Herman Renker. Bij goed weer wordt er in het voorjaar en de zomer buiten gereden of wordt er een bosrit gemaakt. Daarna volgt steevast de borrel in de sociëteit, want de Maandagavondclub is bovenal een gezelligheidsvereniging.

Voorafgaand aan de Clubwedstrijden wordt er hard getraind voor de carrousel. En met succes! In 2011 werden we niet alleen 3e, maar kregen we ook nog eens de X-Factorprijs. We waren de enige club die met 6 mannen en 6 vrouwen aan de start verscheen. Dus meer dan genoeg reden om volgend jaar een poging te wagen om die felbegeerde oranje roset te bemachtigen.

Zowel in het voorjaar als het najaar maken we een buitenrit.

Eén van de hoogtepunten van het jaar is het paardrijweekend. We zoeken een mooie streek uit en gaan daar dan een weekend rijden. Brabant, de Veluwe en Drenthe zijn zo al meerdere malen te paard verkend. Maar ook zijn we al eens in Noord-Frankrijk geweest waar we te gast waren in Château du Faucon bij Sedan en in België waar we in 2007 in de omgeving van Ieper hebben gereden. Maar waar we echt voor sparen, dat zijn de trektochten! In 2005 maakten elf Maandagavondclubleden een vijf dagen lange trektocht te paard langs kastelen en wijnboerderijen in de Pyreneeën. In 2006 voerde de trektocht ons langs de bergen en de kust van Zuid-Marokko. In 2008 werd India bezocht en in 2010 zijn we naar Bulgarije geweest op zoek naar de ‘Zingende Rotsen’. Aan de plannen voor 2012 wordt hard gewerkt.

Maandagavondclubleden kijken ook wel eens naar andere vormen van paardrijden dan de ons bekende Europese stijl. Zo is er in het verleden in Leuvenum op IJslanders gereden en in Den Haag op westernpaarden. Ook in 2002 werd er weer een IJslanderweekend gehouden. Daarentegen werd het vijfde lustrum in oktober 2003 opgeluisterd met een clinic van (bíjna Olympische) dressuuramazone Antoinette Falandt.

Het Jaardiner in februari is het jaarlijks terugkerend evenement waar alle leden, zowel rijdend als niet-rijdend, elkaar treffen. De laatste jaren is daarvoor de monumentale Sint Joris Doele in Schiedam de vaste stek, waar één van onze leden niet alleen een voortreffelijk gastheer is, maar ook nog eens de fotografie voor de Maandagavondclub voor zijn rekening neemt.

Het algemene karakter van de Maandagavondclub zou omschreven kunnen worden als licht artistiek en ongedwongen. We houden van het goede en pure leven!

Als je het leuk vindt om een keer mee te rijden, of een borrel met ons te drinken, neem dan contact met ons op.