Militaire Rijvereniging ‘Te Paard!’

De leden van de Militaire Ruitersport Vereniging “Te Paard!” Afdeling Rotterdam worden in het dagelijks verkeer vaak De Huzaren genoemd. Hoewel de cavalerie en in het bijzonder de ruiters van het cavalerie ere-escorte aan de wieg van de Huzaren hebben gestaan is iedere (reserve) officier welkom op de donderdagavond, beginnend ruiter of gevorderd.

Van 19:00 tot 20:00 uur wordt gereden, ’s winters binnen of op het veld en ’s zomers een ongedwongen rit rond de plas.  Na de rit wordt aan de haard een borrel gedronken en gedineerd.

Het jaarprogramma is uitdagend in alle opzichten en begint met het Jaardiner in januari, voor velen een hoogtepunt. Verschillende jachten en wedstrijden worden in binnen- en buitenland gereden.  Dit jaar staan onder meer op het programma: de Challenge Saumur in Maarsbergen (oktober), de springwedstrijd in Londen bij de Honorable Artillery Company en een safari te paard in Kenia.  De Huzaren weten tijdens deze evenementen altijd indruk te maken, is dit niet door het winnen van de Challenge Saumur dan is het wel in het zand.

De huidige commandant is Tom Stuijt