Pushball Club de Jockey Club te gast op grootste openlucht concours in de Achterhoek

De Achterhoekse Paarden Dagen vierde dit jaar met Pinksteren haar 80 jarig bestaan met de volgende internationale rubrieken: Worldcup Vierspan, CSI** springen en verder veel dressuur (30 ringen: drie dagen gevuld door jong en oud) en springen (2 arena’s) en o.a. 120 km long distance!

z’n laatste parcours van die dag te zien springen, dus hij had onverwacht een fanclub van 17 man/vrouw langs de lijn staan.

Ach, zelf ging het ons ook niet slecht af. We kwamen aan in de regen, maar daarna bleef het de hele dag droog. Tijdens de clinic van 3/4 uur hebben we de mensen o.a. kennis laten maken met de africhting van een pushball combinatie, hiervoor was Nikki Nijenhuis (rode trui) van de Ponyclub Zelhem gekomen. Haar plaatbonte pony was nog net een jaar onder het zadel en had nog nooit een concours meegemaakt (naast de fiets door de berm gekomen). Ondanks dat heeft ze alle oefeningen, ook de gevorderde, meteen door zodat ze zelfs mee heeft gedaan met een oefen wedstrijdje. Onze amazones (Beeleke, Fiona, Marlies, Marloes, Sara, Vesna) met hun ponies (Ingalill, Beauty, Guy, Katja, Cindy, Beau) hebben veel lol gehad en erg hun best gedaan, en dat voor een eerste optreden buitens huis.

Eerst hebben we de pony’s verzorgd en uitgezwaait naar huis. Ter afsluiting had iedereen wat meegenomen voor de picknick, en er was voor ieder wat wils: eigen gebakken pannekoeken, vers zomerfruit, gekookte eieren, home-made caakjes, etc.. Daarna hebben we nog de benen gestrekt bij de men-hindernissen (wat is dat ingewikkeld, en wel alles in gallop) en een bezoek gebracht aan Hélène’s boerderij: de jeugdige dames hebben al een business plan gemaakt voor een stoeterij met veulen opfok op haar terrein….. Ter afsluiting een maaltijd naar Achterhoekse aard. Moe maar voldaan vertrok iedereen weer naar Rotterdam om weer 160 km naar huis te rijden. En zonder onze grooms hadden wij dit nooit kunnen doen, dus nogmaals hartelijk dank voor jullie inbreng!

Meer informatie over pusball en de pushball club http://www.pushball.nl/