Saturday’s

De Saturday’s is een ambitieuze club opgericht voor seniorleden met een eigen paard of pony, die met veel enthousiasme deelnemen aan dressuurwedstrijden. De Saturday’s les is proefgericht; dit betekent dat er met name aandacht is voor de in de M- en Z-proeven gereden figuren. Uiteraard komen de basisvoorwaarden zoals, stelling/buiging, nageeflijkheid, rechtgerichtheid, balans en tempo aan de orde.

Om als combinatie mee te rijden, dien je M1 of hoger startgerechtigd te zijn (geweest). Dit criterium geldt op dit moment even niet, omdat we nog niet voldoende combinaties hebben met dat niveau. Dat zal snel veranderen!

Ook als je geen wedstrijden rijdt, maar jij je paard of pony wel fijn dressuurmatig verder wilt trainen op M/Z niveau ben je van harte welkom! In de les wordt met maximaal zes combinaties  gereden. Zo heeft onze instructeur of instructrice voldoende aandacht voor elk van de deelnemers.

Ondanks onze naam – De Saturday’s – rijden we zondagochtend om 9.00 uur in de bosmanege en bij mooi weer op het veld. Naast de lessen, staan er jaarlijks twee clinics op het programma. De volgende clinic wordt gegeven op 1 oktober door Jeff Heijstek, daarna volgt nog een clinic met Bart Bax.

Tot slot is de  Saturday’s de kweekvijver voor de Zuid-Holland Cup, die elk jaar plaatsvindt op ons terrein. Het streven is om onze vereniging “De Jockeyclub” in 2024 weer te vertegenwoordigen met een aantal M/Z combinaties.

Rijd jij graag wedstrijd of wil je als combinatie dressuurmatig verder komen, neem dan gerust contact op met Frederieke Breedveld of Esther Hol.