Woensdag Avond Club

De Woensdag Avond Club (WAC) is een informele, gezellige club die inmiddels 80  jaar bestaat. Het uitgangspunt van de WAC is het op zoveel mogelijk manieren hippisch actief te zijn. Dus zowel dressuur, springen, carrousel, strand- en bosritten of weekends weg met de paarden.

Woensdagavondclub Dies 2013De WAC vormt een inspirerend gezelschap. De diverse achtergronden van de leden spelen daarbij zeker een rol. Elke woensdagavond rijden wij onder leiding van onze instructrice Annieka Treure van 20.00 tot 21.00 uur. Daarna wordt er geborreld in de Sociëteit.

Binnen de WAC organiseren we veel activiteiten. Traditiegetrouw is op de Opperwoensdag, de eerste woensdag van de maand, elk WAC-lid aanwezig bij de borrel. Iedere tweede woensdag van de maand springen we in de les. Verder staan er door het jaar heen onderlinge wedstrijden, buitenritten en andere hippische activiteiten op het programma.

Op Goede Vrijdag vertrekt de WAC met Rotterdamse paarden naar een steeds wisselende locatie om daar het Paasweekend door te brengen. Overdag worden er mooie buitenritten gemaakt, waarvan ’s avonds tijdens de borrel en het diner weer van wordt bijgekomen.

In mei strijden de WAC-leden om de Klebe-beker, die georganiseerd wordt door de winnaar van het voorgaande jaar.

De WAC is ook actief tijdens het CHIO. Al jaren zijn WAC-leden verantwoordelijk voor het “vlaggen” tijdens de springwedstrijden. Een uitgelezen kans om op het springterrein zelf de wedstrijden te volgen. Dichterbij kun je niet komen…

Kennismaken met de WAC? De WAC staat altijd open voor enthousiaste nieuwe leden, die hun liefde voor paardrijden willen combineren met actieve gezelligheid. Stuur een e-mail naar Mell Ellis onze commandante.