TTC Zuid-Holland

De Rotterdamsche Manege en Barbara Koot zijn samen de initiatiefnemers van het KNHS Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland dat jonge talentvolle ruiters en amazones scout, begeleid en verbeterd.
In 2012 ging het TTC-dressuurprogramma van start, in 2013 gevolgd door eenzelfde opzet voor jonge springtalenten.
Zowel paard- als ponycombinaties uit Zuid-Holland kunnen deelnemen aan het programma. Het TTC Zuid-Holland zet toptrainers in om de talenten te begeleiden in hun (top)sportcarrière.

Missie
De missie van het TTC Zuid-Holland is om de Zuid-Hollandse talenten te scouten en zodanig te verbeteren, dat zij uiteindelijk kunnen doorstromen naar het KNHS Talentenplan en aan de Nederlandse en Europese kampioenschappen voor de jeugd gaan deelnemen en presteren.
Het TTC-programma wordt ondersteund door de KNHS.

TTC Zuid-Holland in 2019
In 2019 is er wederom een Talentplan Dressuur en een Talentenplan Springen. Het programma bestaat uit praktijktrainingen en een theoriegedeelte waarin onder andere een mental coach, een bit- en zadelfitter en een paardentandarts een avond verzorgen. Deze professionals gaan de talenten en hun paarden helpen zich fysiek en mentaal te verbeteren.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan mediatraining en ervaren de talenten hoe het is op een groot kampioenschap (het EK in Rotterdam).

Kortom: een uitgebalanceerd programma voor de talenten uit Zuid-Holland gericht op een carrière in de topsport.

TTC-dressuur deelname criteria
Het TTC-dressuurprogramma richt zich op jonge talentvolle dressuurruiters en -amazones tussen de 8 en 18 jaar.

  • Bij de pony’s: 8-9 jaar minimaal B met 5 winstpunten; 10-12 jaar minimaal L startgerechtigd; vanaf 13 jaar minimaal L1 met 5 winstpunten; vanaf 15 jaar minimaal Z1.
  • Bij de paarden: 10-12 jaar minimaal B met 5 winstpunten en vanaf 14 jaar minimaal L startgerechtigd.

Het theoriegedeelte wordt in twee leeftijdscategorieën opgedeeld zodat het voor iedereen begrijpelijk is.

De praktijktrainingen worden gegeven door Barbara Koot, Bob Tenwolde, Mathie Boomaars en Jolanda Bevelander.

TTC-springen deelname criteria
Het TTC-springprogramma richt zich op jonge talentvolle springruiters en -amazones tussen de 12 en 18 jaar met minimaal B met 5 winstpunten.

De praktijktrainingen worden gegeven door Edwin Hogenraat (bondscoach pony’s) en Richard Kapteyn.

TTC-selectie data 2019

Voor het TTC-programma ontvang je een uitnodiging per email; voor de springruiters rond 15 maart en voor de dressuurruiters rond 1 april.
Voldoe je aan bovengenoemde criteria en heb je geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar: TTCZuidHolland@jockeyclub.nl.

Bekijk de filmpjes van het TTC Zuid-Holland